Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Pilgrimsvandring från Oviken till Arådalen

juni 9 juni 11

Den 9-11 juni när fåglar och ljuset återvänder planeras vandrar vi längs Jämt-Norgevägen från Oviken över Stensjöbäcken och Ljåbuan till Arådalen. Den avslutas i Arådalens kapell med vernissage av sommarens utställning av fjällkotavlor och en lättare middag med gudstjänst.

Sträckor och transport: För den som vill vandra hela sträckan kommer vi att möjliggöra skjuts från Arådalen tillbaka till Oviken. Alla som anmäler sig kommer att få samtal för att samordna transporter på bästa sätt. Dagsvandrare ombesörjer själva transport till och från vandringens start och slut, men vi skall i möjligaste mån hjälpa till med samordning.

Billsåsen: En allmänt utlyst gudstjänst kommer att hållas i Billsåsen kl 12:00.

Följebil: En följebil kör vår packning, tält och mat, så endast en liten dagssäck med ombyte, mat och regnkläder behöver bäras.

Boende: Vi kommer att bo i tält förta natten och det finns att låna om någon behöver. Andra natten finns möjlighet att sova på golv i lada på Ljåbodarna fäbod, eller fortsatt tält för den som vill. Var och en tar med liggunderlag och sovsäck.

Mat: Vi har med egen lunch och mellanmål hemifrån första dagen. Efter detta lagar vi tillsammans maten längs vägen på medhavda spritkök. Uppge allergier vid anmälan (vi hoppas kunna tillmötesgå dessa).

Kostnad: 550 kr/person för vandring med följebil och mat alla tre dagar. Önskas dagsvandring kostar detta 50 kr och egen mat medtages.

Betalning: Swishnummer: 123 433 25 08 , märk betalning: Oviken Arådalen och ditt namn och efternamn.

Anmälan: görs till sydostrajamtland.pilgrim@svenskakyrkan.se, ange vilken vandring du är intresserad av samt namn, telefonnummer, mailadress, personnummer, namn och telnr till närmaste anhörig och allergier. Eller ring Helena på: 076-139 43 03.

Antal: Max antal deltagare är 12 st.

Sista anmälan: 5 juni.

Vandringsledare: Lena Runius.

Medvandrare: Helena Stridh.

Frågor: Lena Runius 070-546 63 21 eller Helena Stridh 076-139 43 03 eller mejla helena.strid@svenskakyrkan.se

För närmare kartbilder: https://minkarta.lantmateriet.se/

Etapper:
Dag 1, 9 juni: 21 km vandring Oviken–Stensjöbäcken
Kl. 8:30 samling vid Ovikens gamla kyrka, morgonbön och vandringsstart. Vi går mot Myrviken-Häggen, vadar över Häggån och Högån, fortsätter mot Billsåsen där vi möts av en pilgrimsgrundstjänst kl. 12 och får äta vår lunch och vila. Vi fortsätter över Billsåsberget, passerar Kvarnbäcken tre, fyra gånger och tar en eftermiddagsvila längs vägen. Framme vid Stensjöbäckens vindskydd brinner elden och kaffet kokar. Här håller vi Gudstjänst, äter kvällsmat och får nattvila i tält eller vindskydd.

Dag 2, 10 juni 12,5 km vandring Stensjöbäcken–Ljåbuan
Kl. 8:00 morgonbön och frukost vid vindskydd och bäck. Förbereder lunchmatsäck och fortsätter vandringen mot Ljåbuan dit packning och tält flyttats. Bär lätt säck med matsäck. Kortare vandring, tid till tankebearbetning, doft av myr, vy av fjäll, samtal och tystnad. Middag och nattvila långt från allfartsväg. Vi har möjlighet till övernattning under tak i lada i Ljåbuan. Vi kommer att bjudas på Kolbullar i Ljåbuan och Ewa Ljungdal kommer för att berätta om mylthotellets historia.

Dag 3, 11 juni, 15 km vandring Ljåbuan–Arådalen
Kl. 8:00 morgonbön, frukost och lunchmatsäcks förberedelse. Vandringen fortsätter med fjällsida i blickfång, över myrar, längs fjällbjörks allér, förbi fäbodar som vilar, Stuguberget där tidigare Pilgrimshärbärge fanns. Vad över Galån, ner mot Prästbodarna och vidare mot Östra och Västra Arådalen. Väl framme i Arådalen möts vi av soppa och bröd, avslutande gudstjänst och vernissage på sommarens utsättning av fjällkor som invigs denna dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *