Ja vad är det här för nåt egentligen?

Hemsidan lanserades i januari 2022, och syftet var först och främst att den skulle fungera som en ”förlängning” av Instagram-kontot Oviksbygden; d.v.s. med möjligheten att kunna lägga ut längre texter, att inte begränsas av form och max antal tecken/foton o.s.v. Helt enkelt att i ännu större utsträckning kunna sprida glimtar av hur det kan vara att vistas och leva i allas vår vackra bygd!

Nu finns en hel del idéer på lager om vad mer man kan hitta på, men vi tar en bit i taget och får se varthän det bär.. I december 2022 tillkom det en YouTube-kanal med lite oklart framtida syfte.

Jag som står bakom hemsidan heter Linn Aldberg, och i och med att detta drivs helt och hållet av mig som privatperson (jag sköter i nuläget allt kring hemsidan på min fritid; bevakar själv evenemang och lägger löpande upp på hemsidan osv samt betalar den årliga kostnaden för hemsidan helt ur egen ficka) så kommer ju innehållet bestå av en del personliga inslag – även om den är tänkt att vara till för alla.

Min förhoppning är att hemsidan ska vara levande och min ambition är att den alltid ska vara up to date.
Jag vill visa hur mycket som faktiskt händer här, samla det på ett ställe där det blir överskådligt, lyfta det fantastiska föreningslivet och så kunna varva med alla möjliga andra saker som känns kul helt enkelt!
På sikt hoppas jag att hemsidan ska kunna bli en knutpunkt; vara till nytta såväl för turister som nyinflyttade, och av intresse för utflyttade, tillbakaflyttade, samt de som bott här hela sina liv.

Med det sagt så tar jag såklart oerhört gärna emot förslag på innehåll, och ännu hellre material att publicera- text, foton och filmer och såhär kommer du i kontakt med mig 🙂

Kan tillägga att totalt besökarantal (noterat i september 2023) sedan starten är 6.952!
Blogginläggen med guide till alla sommarevenemang har varit populärast hittills och legat på 800+ läsare. Riktigt kul!

/Linn

Lite kort “Oviksrelaterad fakta” om mig ifall nån vill ha lite koll sådär som man kan vilja ha ni vet 😉
• Född 1988, Bor för närvarande i Svensåsen med min hund.
• Är barnbarnsbarn till folkskollärarinnan Carin och urmakaren Jöns, och är uppvuxen bl.a. i “Aldbergs” där det var urmakeri förr.
• Utöver hemsidan och Instagramkontot så består mitt hembygdsengagemang i att jag är skapare och administratör för Facebookgruppen Oviken och jag har även Facebooksidan En bit historia samt Instagramkontot En bit historia tillsammans med Ingeborg Arvastsson.
• Sköter hemsidan åt Myssjö- Ovikens hembygdsförening, och sitter med i redaktionen för sockenboken “Oviks- och Myssjöbygden” som de ger ut årligen.
Har hjälpt till med ett par andra lokala föreningars hemsidor/sociala media också.
• Jag är även styrelseledamot i min mammas Teaterföreninga Oviksbrygda.
• Och rätt vad det är hittas det på något på Orrgården – Ovikens bygdegård. Hittills har det blivit 2 utställningar, båda ihop med Ingeborg. Nu senast om den kvinnliga rösträttskampen här i Oviken, och så tidigare “Folkets fotoutställning” där vi samlat in gamla fotografier från bygden.
• Planerar just nu julmarknad anno 2023 för fullt tillsammans med ett väldigt härligt litet gäng!