Sent omsider möjligen men hĂ€r kommer en liten presentation av bĂ„de hemsidan och mig för.. vad Ă€r grejen med allt det hĂ€r egentligen kanske ni undrar? đŸ€”

Bakgrunden


Oviksbygden.se lanserades i januari 2022, och syftet var först och frĂ€mst att den skulle fungera som en ”förlĂ€ngning” av Instagram-kontot Oviksbygden; d.v.s. med möjligheten att kunna lĂ€gga ut lĂ€ngre texter, att inte begrĂ€nsas av form och max antal tecken/foton o.s.v. Helt enkelt att i Ă€nnu större utstrĂ€ckning kunna sprida glimtar av hur det kan vara att vistas och leva i allas vĂ„r vackra bygd! đŸ€©

Jag som stĂ„r bakom hemsidan heter Linn Aldberg, och i och med att detta drivs helt och hĂ„llet av mig som privatperson i nulĂ€get (jag sköter allt kring hemsidan pĂ„ min fritid; bevakar sjĂ€lv evenemang och lĂ€gger löpande upp pĂ„ hemsidan osv samt betalar den Ă„rliga kostnaden för hemsidan ur egen ficka đŸ˜…) sĂ„ bestĂ„r ju innehĂ„llet av en del personliga inslag – Ă€ven om den Ă€r tĂ€nkt att vara till för alla. đŸ’•

Min förhoppning Àr att hemsidan ska vara levande och min ambition Àr att den alltid ska vara up to date. Jag vill visa hur mycket som faktiskt hÀnder hÀr, samla det pÄ ett stÀlle dÀr det blir överskÄdligt, lyfta det fantastiska föreningslivet och sÄ kunna varva med alla möjliga andra saker som kÀnns kul och angelÀget helt enkelt! PÄ sikt hoppas jag att hemsidan ska kunna bli en knutpunkt; vara till nytta sÄvÀl för turister som nyinflyttade, och av intresse för utflyttade, tillbakaflyttade, samt de som bott hÀr hela sina liv.

Jag tar oerhört gĂ€rna emot andras förslag pĂ„ innehĂ„ll, och Ă€nnu hellre material att publicera- text, foton och filmer och sĂ„hĂ€r kommer du i kontakt med mig. Kan tillĂ€gga att totalt besökarantal (noterat i mars 2024) sedan jag slog igĂ„ng rĂ€kneverket Ă€r 7.868, varav 4.930 var under 2023! đŸŽ‰  BlogginlĂ€ggen med guide till alla sommarevenemang Ă€r de som varit populĂ€rast hittills och har legat pĂ„ 800+ lĂ€sare. Riktigt roligt!

NÄgra saker jag klurar pÄ just nu dock..

Har alldeles nyligen gjort en förÀndring pÄ hemsidan som innebÀr att jag valt att i huvudsak fokusera pÄ föreningslivet och kyrkans verksamheter.
Företag stÄr numera dÀrmed inte lÀngre listade nÄgonstans som de gjort tidigare (exempelvis under Se & göra). Detta eftersom jag har tankar pÄ att anvÀnda mig av betald annonsering framöver istÀllet, om hemsidan nu ska drivas vidare dvs. TÀnker att man dÄ som företag fÄr betala Ärligen för att finnas med pÄ hemsidan, och övervÀger att Àven öppna upp för annonsplatser pÄ startsidan, för att arbetet med det hÀr ska bli mera hÄllbart för mig. För jÀmförelse med en liknande sajt, kolla in hedeinfo.se.
NÄgot som ju inte funnits med alls hÀr hittills Àr ju hantverkare, kanske vore grett att fÄ till nÄgot dÀr sÄ man snabbt kan hitta det man behöver.
Jag funderar Àven pÄ om det gÄr samarbeta pÄ nÄgot vis med föreningslivet, för att alla deras aktiviteter pÄ ett smidigt och hÄllbart sÀtt ska kunna lÀggas in i kalendern hÀr- förutsatt att det finns en vinning för folk i att kunna se allt sÄdant dÀr sÄklart, nu Àr det bara en egen tanke jag haft kring det.
Om jag inte hittar nĂ„gon vettig lösning för den fortsatta driften, och om inte tillrĂ€ckligt intresse och engagemang finns frĂ„n andra hĂ„ll bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller sponsorer och blogginlĂ€gg osv, sĂ„ kommer jag ju att lĂ€gga ner hemsidan. För besökarantal Ă€r inte detsamma som “engagemang”.
Och Ă€ven om jag personligen tyckt att det varit kul att fixa och dona med en hemsida (som ingen annan bett om visserligen haha) och jag verkligen ser en smart funktion med den (platsmarknadsföring nĂ€r det kommer till turister, info till folk som funderar pĂ„ att flytta hit, bra exponering för företagares business’ar osv), sĂ„ Ă€r det ingenting jag kommer fortsĂ€tta med “bara för nöjes skull”.
Men klurar vidare lite pÄ allt detta Ànnu en stund.. Dela gÀrna med er av era tankar och tveka inte för att höra av er om ni har nÄgra uppslag!

Lite “Oviksrelaterad fakta” om mig ifall nĂ„n vill ha lite koll sĂ„dĂ€r som man kan vilja ha ni vet đŸ˜‰

‱ Född 1988. âœŒïž

‱ Bor för nĂ€rvarande i SvensĂ„sen med min hund, vĂ€stgötaspetsen Farre. đŸ’˜

‱ Ă„r barnbarnsbarn till folkskollĂ€rarinnan Carin och urmakaren Jöns, och Ă€r uppvuxen bl.a. i “Aldbergs” dĂ€r det var urmakeri förr.  đŸ•°ïž

‱ Utöver hemsidan och Instagramkontot sĂ„ bestĂ„r mitt hembygdsengagemang i att jag Ă€r skapare av- och administratör för Facebookgruppen Oviken och jag har Ă€ven Facebooksidan En bit historia samt Instagramkontot En bit historia tillsammans med Ingeborg Arvastsson. đŸ§©

‱ Sköter hemsidan Ă„t Myssjö- Ovikens hembygdsförening. Har hjĂ€lpt till med ett par andra lokala föreningars hemsidor/sociala media ocksĂ„. đŸ’»

‱ Sitter just nu med i redaktionen för sockenboken “Oviks- och Myssjöbygden” som ges ut Ă„rligen. 📚

‱ Jag Ă€r Ă€ven styrelseledamot i min mammas Teaterföreninga Oviksbrygda. đŸŽ­

‱ Och rĂ€tt vad det Ă€r hittas det pĂ„ nĂ„got pĂ„ OrrgĂ„rden – Ovikens bygdegĂ„rd. Hittills har det blivit 2 utstĂ€llningar, bĂ„da ihop med Ingeborg. Nu senast om den kvinnliga röstrĂ€ttskampen hĂ€r i Oviken, och sĂ„ tidigare “Folkets fotoutstĂ€llning” dĂ€r vi samlade in gamla fotografier frĂ„n bygden.  đŸ–Œïž

‱ Senaste pĂ„hittet var vĂ€l att starta upp en julmarknad hĂ€r i byn 2023- förhoppningsvis blir det en ny tradition.  🎄

Farre framför torpet i SvensÄsen vÄren 2023
“Aldbergs”


//L đŸ‘©đŸ»â€đŸŠ°

Similar Posts

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *