Oviken- en bygd där det myllrar av musik. Personligen tycker jag det är helt fantastiskt med bredden på genrer, och så roligt att få tillfälle att lyfta detta! Här har ni: lokala punkbandet Beforeskin!
//Linn Aldberg


Nu går vi ut hårt här, men vad jag förstår så gör ni anspråk på att vara Ovikens snabbaste band, korrekt? 😉

Ja vi kallar oss Ovikens snabbaste band då Edgeland lade beslag på titeln ”Ovikens hårdaste band”. Nä men skämt åsido. Vi är snabba på många sätt. Vi skapar oftast nya låtar från idé till färdig låt på några minuter. Nån har ett riff, en annan har en text, sen kör vi bara.

Grymt! Vilka är då ni bandmedlemmar? Bor ni samtliga i Oviken eller vad är kopplingarna som ni har hit? Vad har ni för bakgrund musikmässigt?  

  Jolle och jag (Marcus) bor i Oviken, Nibbe bor i stan men är ursprungligen från Brunflo. Idén till bandet föddes kl 05 på morgonen midsommarafton 2018 i Jolles kök i Myre. Jolle har spelat med lite olika band och Nibbe har spelat i alla möjliga och omöjliga konstellationer, hårdrock, metall, dödsmetal och punk. För mig är det mesta nytt, första gången i ett band, första gången på en scen, första gången i en studio osv och det är otroligt kul med musik.

I er låt ”Digging in my backyard” är det så att ni starkt tar ställning mot den tilltänkta uranbrytningen här i bygden, inte sant?    

 Digging in my backyard handlar som du skriver om gruvbrytning i Oviken. Det är faktiskt den första låten vi gjorde och den första texten jag någonsin skrivit. För oss som bor här är det otroligt viktigt att det inte blir någon gruvbrytning. Men lika viktigt för hela Storsjöbygden med dom följderna det kan få.

  Är det en rätt representativ låt för er skulle ni säga eller vilka ämnen brukar ni ta upp?

 Låten representanter oss såklart men samtidigt har vi valt att inte vara så politiska i våra texter. Mest handlar dom om att dricka öl, arbetarklass och  olika typer av kamp, både fysisk och psykisk.

   Ni har ett fullängdsalbum in the making just nu?! Hur har det sett ut när låtarna kommit till?

 Vi har sen tidigare en skiva som man hittar på div streamingtjänster. Vi har även en ny skiva inspelad som kommer ut längre fram i sommar. Den här gången blir det en fysisk produkt i form av en vinylskiva. Vi har släppt en singel från nya skivan och det kommer ytterligare en den 26/6. Den här gången är det mest Nibbe som bidragit med texter, Jolle med riff och så jammar vi ihop låtarna i högt tempo i vår replokal på Frösön (Nibbe saknar körkort)

   Hur ser det ut med gig framöver? Vart skulle ni vilja spela?

  Vi har tyvärr lite dåligt med bokningar men det börjar röra på sig lite framemot hösten. Vi skulle gärna komma ut på lite andra orter i Sverige och spela. Spela på någon eller några festivaler vore kul. Vi spelar gärna på Rockfesten på Fröjdholmen (om det blir någon) i år igen.

På era sociala media kan man läsa att ni har satt upp flertalet mål för året. Hur ligger ni till där, so far? Vad har ni hunnit bocka av och vad återstår?

När det gäller målen så går det bitvis lite trögt. Men vi har spelat in nytt material, producerat ny merch, video på g osv. Men vi vill komma ut och spela mer.

Kanske ni vill berätta lite om den nysläppta singeln Wannabe? Såg att ni eftersökt bilder till en video? Är det fortfarande aktuellt eller är man för sent ute om man vill bidra?

 Wannabe har Nibbe skrivit texten till och i stort handlar den om att vara sig själv och att ingen är som just du. Vi hade en videoide som bla består i att en massa människor ”visar fingret” och då videon inte är klar än så kan vi fortfarande ta emot bilder på just det.

Vilka punkiga låtar eller band (utöver er själva såklart 😁😎) vill ni tipsa om såhär inför sommaren?

Punken är på stark frammarsch och det finns massor av bra musik därute. Tipsar om några svenska favoriter. Lastkaj14 , Gatuplan, Alto, småjävlafötter mm

Tack för intervjun och lycka till!
🖤

Den 26/6 så kommer singel nr 2 från nya skivan på div streamingtjänster

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *