Emma Samuelsson blir det som tar över ordförandeklubban i Ovikens bygdegårdsförening. Superkul! Hon fick därför frågan om att knåpa ihop en liten presentation och var inte sen att leverera!


Foto: Privat
Jag kommer från Stugun där jag är uppväxt, bott i Myrviken i cirka 7 år. Jobbar som skolsköterska här i kommunen. Har 2 barn, 2 katter och en hund. Tycker om att vara ute i naturen och är en fena på att laga mat, tycker om att spela sällskapsspel och har sett top gun minst 200 gånger.

Min uppväxt i Stugun har präglat min syn på föreningslivet, då det lixom Oviken är en bygd som har ett aktivt föreningsliv, och min mamma var aktiv inom de flesta föreningar, allt från syjunta, fotbollsföreningen, hembygdsföreningen som teaterföreningen.

När jag fick frågan om jag ville bli ordförande var jag först lite tveksam till att tacka ja, då det är en stor roll att fylla efter avgående ordförande som gjort ett fenomenalt jobb tillsammans med styrelsen. Men eftersom jag tycker det är viktigt för en bygd att ha en aktiv bygdegård så var valet att tacka ja ändå enkelt när jag fick frågan.

Jag ser fram emot att se fler aktiviteter, fester och att bygdegården används av bygdens bor. Att det är och blir en självklar val av mötesplats när lokalbefolkningen vill ordna både privata högtidsfester som när man vill göra nåt offentlig, eller gemensamt för allmänheten. Att alla känner att den är till för alla.
Och nu efter att den för några år sen fått ett nytt fint kök, och nu senast dessutom en rejäl upprustning på utsidan, så är den ännu mer tilltalande och dessutom vacker. Och jag hoppas att så många som möjligt väljer att bli medlemmar i föreningen. För ett aktivt föreningsliv kräver ideella krafter och insatser och är nåt som vi behöver driva tillsammans allihop vi som bor i bygden.


Sittande styrelse är: Emma Samuelsson (ordförande), Kjell Johansson (sekreterare), Ullis Nilsson (kassör), Örjan Eriksson, Sigrun Lööv, Otto Lööv, Ingrid Persson, Malin Sjödin, Ingeborg Arvastsson (tidigare ordförande), Inger Nilsson, och Susanne Näsén.

Ett aktivt föreningsliv kräver ideella krafter och insatser och är nåt som vi behöver driva tillsammans allihop vi som bor i bygden

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *